870 millió forintos beruházással fejlesztette vágóüzemét a baromfi-feldolgozással foglalkozó bátaszéki Bát-Grill Kft. A projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 321 millió forintos támogatásával finanszírozták. A cég a fejlesztésre több mint 321 forint vissza nem térítendő támogatást, és csaknem 330 millió forint kölcsönt nyert el.

A projektben a vágósor technológiai korszerűsítése és a vágóüzemcsarnok bővítése is szerepelt. Ezáltal az üzem területe az eddigi 3800 négyzetméterről 5000 négyzetméterre nőtt. Aminek következtében a brojlercsirke-vágósor a korábbi 2 ezer helyett óránként 4 ezer csirke vágását teszi lehetővé. A fejlesztésre azért volt szükség, mert a cég már nem tudta kielégíteni a meglévő partnerei igényeit az addigi kapacitással. A bővüléssel az üzem fokozatosan növeli termelését - írta a Gazdaságfejlesztés.gov.hu oldal.

Közel 900 millió forintból fejleszt a bátaszéki Bát-Grill Kft. baromfifeldolgozó üzeme a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - képünk illusztráció

Növekvő bevételt termel a bátaszéki baromfifeldolgozó

A társaság 2019-es nettó árbevétele elérte a 6 milliárd forintot, 2018-as adózott eredménye 422 millió forint körül alakul. Várakozásaik szerint idén az árbevétel várhatóan 10-15 százalékkal növekszik majd. Az 1995-ben alapított, mintegy 150 embert foglalkoztató társaság csaknem 60 százalékban a belföldi piacon értékesíti a vágott baromfit, amely kizárólag hazai termelőktől származik. A Bát-Grill Kft. fő tevékenysége a broiler csirkék vágása és elsődleges feldolgozása. Tulajdonosai magyar magánszemélyek és magyar tulajdonban lévő üzleti vállalkozások. A tulajdonosi szerkezet a megalakulás óta csak minimális mértékben változott - írják magukról.

A broiler csirkék vágásáról

Az elsődleges és a továbbfeldolgozási szakasz a gyártási folyamatok tervezésével és előkészítésével kezdődik. A gyártási tervezetet a hazai és külföldi vevői igények alapján állítják össze. A feldolgozási tevékenység minden piacra az európai normáknak teljesen megfelelő körülmények között történik. A korszerű levegős vagy vízpermetezéses előhűtési technológia után darabolják a vágott testeket, majd csomagolják azokat. Brojler csirkék esetén az elektronikus felsőpályás tömegosztályozó berendezéssel történik a termékek egyedi és gyűjtő tömeg-mérése, így lehetőség van pontos, higiénikus egyedi-, illetve gyűjtőcsomagolás elvégzésére, amely alapfeltétele a jó minőségű végterméknek. A csirkedarabolás a vevői igényekhez alkalmazkodva kézi, illetve gépi úton egyaránt végezhető - írja a Baromfi Termék Tanács.

Megosztás

További híreink

Ez itt a galéria tesztje, az utolsó

2025.05.08.

Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.

Itt vannak a fiatal mezőgazdasági termelők elindulási és beruházási-, valamint a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatásának részletei

2024.12.20.

Megjelent a Fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása című pályázat tervezete. Mivel a kiírás nem végleges, így a feltételek változhatnak, de azért érdemes készülni, mert a főbb szempontok nem fognak változni. Íme, a részletek.

test

2024.08.26.

lead

OneSignal teszt

2024.08.26.

OneSignal teszt OneSignal teszt

teszt2

2024.08.26.

teszt

2024.08.26.

Partnerhírek
Partner

Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját

2024.06.14.

A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 21.200 hirdetés 411 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás